El col·lectiu Tornem a les Escoles és mostra insatisfet amb les mesures contra la covid amb les quals comença aquest curs escolar 2021-22. Consideren que són repetitives i allunyades de la normalitat que s’està implantant a la resta de la societat. Per això demanen que es relaxin aspectes com la barreja de grups bombolla, l’ús de la mascareta o les quarantenes preventives per als contactes estrets.

En un comunicat dirigit als Departaments de Salut i Educació, el col·lectiu ha demanat un tornar a la màxima normalitat possible com més aviat millor. En aquest sentit, insisteixen que cal eliminar les quarantenes preventives per contacte estret i limitar-les als tests d’antígens o PCR positiu, com es fa al Regne Unit o Suècia, “evitant discriminació entre vacunats i no vacunats”. Actualment, si un alumne és contacte estret d’un positiu però està vacunat amb la pauta completa no caldrà que es confini

Demanen eliminar la mascareta a l’aire lliure

Sobre l’ús de la mascareta, consideren que cal flexibilitzar-ne l’ús, “especialment en alumnes amb necessitats especials”. També creuen que s’hauria d’eliminar la seva obligatorietat als espais a l’aire lliure. Sobre aquest tema, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha especificat aquest diumenge en una entrevista a RAC1 que “és una decisió sanitària, no pedagògica”. També ha recordat que si un alumne no porta la mascareta “se li podria vetar l’entrada al centre educatiu”.

Recentment, L’aFFaC també demanava revisar l’ús de la mascareta i els grups bombolla de cara a aquest curs escolar.