Que la travessera de Gràcia es pacifiqui entre Gran de Gràcia i Torrent de l’Olla és una demanda de la Unió de Botiguers Travessera de Gràcia – Casc Antic que ve de lluny. Ara a aquesta reclamació s’hi ha afegit una plataforma veïnal i han engegat conjuntament una recollida de signatures.

10.000 cotxes al dia

Veuen insostenible el volum de cotxes que passa per aquesta via, on les voreres són molt estretes i hi ha molt de fum i soroll. Així ho explica Raquel Albertos, de la Plataforma de Veïns Travessera de Gràcia – Casc Antic: “El tram comprès entre Gran de Gràcia i Torrent de l’Olla fa cinc metres i mig. I en aquest espai tan petit hem de passar els vianants per unes voreres estretíssimes i 10.000 cotxes al dia. I la coexistència de tot això en el mateix espai és impossible”.

Un problema diari de salut i seguretat

Creuen que la pacificació de la zona també ajudaria a conservar el comerç de proximitat. El 2012 els comerciants van aconseguir que es tallés el trànsit en aquest tram durant les tardes de dissabte. Ara amb la covid-19 s’ha ampliat el tall a tot el dia durant el cap de setmana. Però ho veuen insuficient perquè consideren que és un problema diari de salut i de seguretat. Per això veuen necessari que aquest tram passi a ser per a ús preferent pel vianant de dilluns a diumenge. I que només hi puguin passar els serveis, transport públic i veïns. Ara mateix, diuen, és una via pràcticament de pas, per travessar Gràcia.

Volen recollir més de 500 signatures

Per fer arribar la demanda per la via administrativa, veïns i comerciants ja han començat a recollir signatures aquest desembre en diferents botigues. Esperen arribar a més de 500. David Rodríguez, de la Unió de Botiguers Travessera – Casc Antic, explica que estan satisfets amb la resposta que han obtingut amb la campanya de recollida: “Jo estic sorprès, no hi ha ningú que no signi. Ho diuen tots, diuen que això és el que necessitem, volem estar tranquils, volem passejar amb els fills, que la gent gran passegi pel carrer”.

També faran servir la via de Decidim.Barcelona

A més de la recollida de signatures, que continuarà fins al gener, els veïns també han presentat la proposta a la plataforma de participació municipal Decidim.Barcelona. Esperen que l’Ajuntament els faci cas o que els argumenti per què la travessera de Gràcia no pot ser per a ús preferent per als vianants, al tram entre Gran de Gràcia i Torrent de l’Olla.