El desnonament d’un pis al Guinardó, aquest dijous al matí, ha provocat moments de tensió amb els Mossos d’Esquadra. Un grup de persones ha intentat evitar que s’executés el desallotjament d’un noi que viu al número 42 del carrer del Trobador, barrant el pas als agents dels Mossos d’Esquadra. Tot i això, finalment, no han pogut impedir que el desnonament s’hagi executat.

Reclamen un decret antidesnonaments

L’Alejandro, que és com es diu el jove, té 30 anys. Va perdre la feina i li era impossible pagar el lloguer. Des de la Xarxa d’Habitatge d’Horta-Guinardó denuncien que el seu pis és d’una gran tenidora, que és propietària de la vintena de pisos que hi ha a l’edifici. Segons el decret 17/2019 de la Generalitat, la propietat estava obligada a oferir-li un lloguer social per la seva situació de vulnerabilitat.

Des de la Xarxa d’Habitatge denuncien que després de 10 mesos de pandèmia cap govern no hagi estat capaç d’evitar els desnonaments i reclamen un decret “realment garantista” per part de l’executiu de Sánchez.

L’Alejandro assegura que li han van canviar la data de llançament sense avís previ. Estava previst per al 21 de gener i fa només dos dies li van comunicar que seria aquest dijous, 10 de desembre. “No ens poden fer fora del barri d’aquesta manera tan injusta”, diu en un vídeo que ha penjat a Twitter, en què demanava la col·laboració de tothom per evitar que el fessin fora de casa.

Ajornat una setmana un segon desnonament al Guinardó

Aquest dijous també hi havia previst un altre desnonament al Guinardó, en aquest cas al carrer de Varsòvia, número 24, que finalment ha quedat ajornat una setmana.

En aquest cas, les afectades són la Blanca i la seva filla d’un any i mig. Els veïns també s’han mobilitzat per aturar-lo i finalment el llançament s’ha posposat per a la setmana vinent.