Els comerciants no estan d’acord que es tanqui Gran de Gràcia i tot el trànsit circuli pel seu carrer tal com ja va passar, asseguren, ara fa un any. Segons el president de l’agrupació, David Rodríguez, l’any passat “vam viure un dia caòtic”, que preveu que es tornarà a repetir: “Tindrem el mateix que l’any passat, mitjos atropellaments, pol·lució…“.

“La gent no passeja per la travessera de Gràcia”

Aquesta associació de comerciants aplega els botiguers que hi ha a la travessera de Gràcia al tram entre Gran de Gràcia i Torrent de l’Olla, en total, més d’una cinquantena. La seva demanda va més enllà del Dia sense Cotxes, ja que des de fa anys demanen que es pacifiqui aquesta via. Un dels comerciants, Rafel Carré, descriu així la situació que viuen des de fa anys: “És un carrer perillós, una contaminació brutal, a causa que els cotxes passen tan a prop de la gent i tan a prop de les botigues i de les persones, que fa que empassem fum. No passa el dia que no hi hagi hagut alguna cosa, atropellaments, cops. Això comercialment ens ha afectat moltíssim, és un niu de coses que fa que la gent no passegi per la travessera de Gràcia.”

Des de fa sis anys les tardes de dissabte es talla el trànsit al carrer, però els comerciants creuen que la mesura és insuficient pels problemes de contaminació acústica i mediambiental. Ara l’Ajuntament els ha assegurat que crearà una taula de treball per tractar la demanda. Tot i així, l’associació de comerciants s’està organitzant per fer pressió amb cartells de protesta i recollida de signatures.