Els 300 passatgers d’un vol d’Iberia amb destinació a Madrid fa 48 hores que estan al Salvador per, suposadament, una avaria tècnica a l’avió. Entre els afectats del vol 6342 hi ha una cinquantena de persones que volaven fins a Barcelona i que havien de fer escala a la capital espanyola.

Segons ha explicat a betevé una de les passatgeres, Neus Martínez, durant dos dies cap responsable de l’aerolínia s’ha posat en contacte amb els afectats per explicar-los què estava passant i donar-los una solució. Martínez ha afirmat que el vol va sortir el 5 de gener a les 18.30 h de Guatemala però que, un cop van embarcar, el capità va informar-los que havien de fer una parada tècnica de mitja hora al Salvador per omplir el dipòsit i fer neteja.

De mitja hora d’espera a dos dies sense poder volar

Ara bé, després d’aquesta estona, i quan estaven tornant a embarcar, els van aturar de nou i els van dir que, finalment, no podien fer el vol perquè un indicador lumínic marcava una avaria. Van passar hores a l’aeroport del Salvador fins que, a la mitjanit, van allotjar els 300 passatgers en hotels, alguns a 50 quilòmetres de distància.

“Ha estat com un segrest perquè no volíem estar al Salvador”

Tot i que Iberia els ha pagat l’allotjament i els àpats, Martínez denuncia que el personal d’Iberia no estava coordinat i no ha seguit cap tipus de protocol: “Ha estat com un segrest perquè no volíem estar al Salvador. D’acord que era una qüestió de seguretat però si ens ubiquen en un hotel d’un lloc que desconeixem, sense cap informació, ni contacte, ni cap previsió de sortida del país […] et genera neguit”, s’ha queixat.

Nadons i gent gran, entre els afectats

De fet, ha assegurat que alguns dels viatgers tenen problemes d’ansietat, se’ls està acabant la medicació i no aconsegueixen trobar-ne més. Afegeix que hi ha nadons i gent gran entre els afectats, però que això no s’ha tingut en compte a l’hora de prioritzar els allotjaments.

Finalment aquest dimarts, els passatgers han rebut un missatge al telèfon mòbil que els ha informat que podran agafar un vol a les 22.30 h, hora local, d’aquest dimarts. Després del que han viscut, però, es mostren escèptics amb el que pugui passar.