Guàrdia Urbana seguretat

El 88 % dels 3.903 aspirants a entrar a la Guàrdia Urbana van suspendre el test de cultura general a l’última convocatòria. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’, això vol dir que 3.426 aspirants van quedar fora de les oposicions ja a la primera prova —que és la de cultura i és, a més, eliminatòria. Finalment, de les 244 places que s’oferien n’han quedat desertes 11. Segons l’Ajuntament, totes les vacants són de candidats que, tot i haver aprovat, van renunciar a la plaça.

Entre les 50 preguntes del test de cultura general, hi havia quin és el dia de la dona treballadora, qui és l’autor del llibre ‘It’ o en quin districte estan ubicats els Jardins de Can Fargues. Els aspirants, un 60 % dels quals tenien estudis superiors, no tenien cap temari concret per estudiar i podien sortir qüestions de qualsevol àmbit. Aquest prova de cultura general és obligada, segons la llei catalana de policies locals.

Els sindicats policials demanen canvis en aquesta prova de cultura i reclamen que el temari estigui reglat com ja passa en les proves d’accés dels Mossos d’Equadra.

Les 11 places del cos que han quedat vacants s’afegiran a les ofertes de les convocatòries següents. De fet, l’Ajuntament ja va anunciar fa unes setmanes la convocatòria de noves oposicions per ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana.