Després d’un any de feina, els alumnes de la Casa d’Oficis Digitals de Barcelona Activa han creat els projectes de final de curs. Un d’aquests és una maqueta per a invidents de la Biblioteca Montserrat Abelló i, un altre, unes etiquetes en braille per fomentar l’autonomia de les persones cegues o amb baixa visió quan van a comprar. L’objectiu del programa és formar joves, d’entre 16 i 24 anys, perquè puguin trobar una feina. La part pràctica del projecte s’ha fet a l’Ateneu de Fabricació Digital de les Corts.

Formar-se per trobar una feina

Les Cases d’Oficis són programes de formació que duren un any: sis mesos de teoria i sis més de pràctica i, en el cas de l’àrea digital, ofereixen cursos de 3D, disseny de producte o sistemes microinformàtics.  Tot i això, segons Raul Ruiz, professor  de la Casa d’Oficis Digitals de 3D, “el que es busca és formar en un àmbit concret a la vegada que s’utilitzen eines de fabricació digital o multimèdia. En definitiva, donar una formació global perquè els joves siguin aptes per buscar una feina”.

Especialitzats en inclusió

Com en altres anys, la formació pràctica s’ha fet a l’Ateneu de Fabricació de les Corts i la presentació dels projectes a sala d’actes de la Biblioteca Montserrat Abelló, que comparteixen edifici al carrer dels Comtes de Bell-lloc. Tots dos equipaments estan especialitzats en inclusió. És per això que els projectes de final de curs de dos dels grups de formació de la Casa d’Oficis Digitals han estat pensats per millorar la vida de les persones cegues o amb baixa visió. Són una maqueta en 3D de la Biblioteca Montserrat Abelló i unes etiquetes en braille pensades per millora la independència d’aquest col·lectiu quan van a comprar. Els dos projectes provenen de prototips creats l’any passat i que aquest curs s’han perfeccionat.