Al bell mig de Sant Rafael, un dels carrers del Raval amb més presència de prostitució, hi ha el local Àmbit Dona, una entitat que treballa per donar suport a les dones que l'exerceixen. Veuen amb bons ulls la proposta de regulació però creuen que cal treballar amb tots els actors implicats per concretar-la. MERCÈ MEROÑO, coordinadora d'Àmbit Dona En el mateix sentit s'ha pronunciat aquest matí la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, Ana Menéndez, al programa 'BTV +'. ANA MENÉNDEZ, presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona El projecte de normativa es fixa en les dones que exerceixen la prostitució de forma voluntària i que podrien fer la seva feina en locals legalitzats i sotmesos a inspeccions periòdiques. "Els veïns de la zona, però, consideren que hauria de ser una prioritat de l'Ajuntament posar fi a la pràctica de la prostitució al carrer i dubten que la proposta de marc normatiu ataqui realment el problema". FERRAN CASADEMONT, president de l'Associació de Veïns de l'Illa Robadors A peu de carrer, una de les prostitutes amb qui hem pogut parlar ens ha explicat que treballar a locals regularitzats creu que milloraria la seva situació. En ple debat, dels balcons d'alguns veïns segueixen penjats cartells que denuncien la degradació que, segons ells, pateix el barri.

La proposta de l’Ajuntament consisteix a elaborar una normativa perquè les treballadors sexuals puguin exercir, de forma voluntària, en locals amb condicions higièniques i de seguretat. A més també es planteja eliminar les multes que preveu l’ordenança del civisme, i que segons el govern no s’acaben cobrant.

Aquest dimecres, la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Ana Menéndez, ha reclamat un debat “amb totes les veus”, Menéndez ha assegurat que impulsar un marc normatiu municipal per a l’exercici de la prostitució voluntària “no va a l’arrel del problema”.