Les mateixes pancartes que des de fa dies pengen als balcons del carrer d'en Robador, al Raval, s'han traslladat avui a l'Ajuntament. Veïns d'aquesta zona han protestat així a la Comissió de Presidència en un debat a petició de CiU i el PSC. Aquests dos grups han recriminat al govern que els problemes de convivència en aquest carrer han anat a més els últims mesos i ho atribueixen a una falta de presència policial, que l'executiu ha negat. MERCÈ HOMS, regidora de CiU "Amb aquesta obsessió que tenen per la no-policia, cauen en l'error garrafal de prescindir-ne. I en aquesta zona és una decisió letal." JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "És evident que la Guàrdia Urbana no ha actuat els darrers mesos en aquesta zona. Un cop més ha estat perquè no hi ha directius clares per part del govern del que s'ha de fer." GALA PIN, regidora de Ciutat Vella "Tenim un problema al carrer d'en Robador que hem d'abordar amb una perspectiva àmplia. Però no intentaria fer un ús polític d'aquest problema." La regidora del districte ha admès que no és un carrer fàcil, però que s'està elaborant un pla conjunt d'actuació amb Guàrdia Urbana i Mossos i que es posarà en marxa un servei de mediació. Les explicacions no han convençut els veïns, que reclamen que es posi fi a la prostitució al carrer. FERRAN CASADEMONT, president de l'Associació de Veïns de l'Illa Robadors "Desocupació dels locals que s'estan fent servir per aquestes pràctiques que estan en mans de màfies i desocupació de la via pública: tornar el carrer als vianants." El districte mantindrà el pla de rehabilitació de finques a l'Illa Robador, i ha descartat que es vulgui obrir un prostíbul en aquest carrer, tot i que estudiarà la proposta.

En una compareixença a la Comissió de Presidència i Seguretat a instàncies de CiU i PSC, la regidora Gala Pin ha anunciat que s’està treballant en un pla d’actuació conjunt de la Guàrdia Urbana amb els Mossos d’Esquadra al Raval i, en concret, a zones com el carrer d’en Robador. La regidora de Ciutat Vella ha explicat també altres mesures com un procés de mediació i una taula amb comerciants. Pin ha assegurat que s’han mantingut accions iniciades el mandat anterior, com ara la rehabilitació de finques de l’Illa Robador, la dinamització de locals buits i la presència policial als carrers.

Malgrat les explicacions de la regidora, CiU i PSC han acusat el govern de retirar els efectius de la Guàrdia Urbana dels carrers del Raval. “Amb aquesta obsessió que tenen per la no-policia, cauen en l’error garrafal de prescindir-ne. I en aquesta zona és una decisió letal”, ha sentenciat la regidora de CiU Mercè Homs. El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat que la Guàrdia Urbana no actua a la zona en els últims mesos i ha afegit que “és evident que no hi ha directrius clares per part del govern del que s’ha de fer”.

A la rèplica, Gala Pin ha admès que el carrer d’en Robador “no és un carrer fàcil”, però ha negat la manca d’efectius policials. La regidora de Ciutat Vella ha explicat que en el que va d’any hi ha hagut més d’un miler d’actuacions de la Guàrdia Urbana a la zona. Ara bé, Pin ha reconegut que al carrer d’en Robador “tenim un problema”. “No intentaria fer un ús polític d’aquest problema que tenim i que hem de resoldre amb esforç de tots i totes”, ha conclòs.

Paral·lelament al debat polític, i en el moment en què a la Comissió de Presidència es debatia aquesta qüestió, veïns del carrer d’en Robador han protestat a la Sala Lluís Companys amb les mateixes pancartes que des de fa dies han penjat als balcons dels edificis, en què es pot llegit: “Es ven, Illa Robador”. En acabar el debat, els veïns han qualificat d’improvisades les explicacions de la regidora de Ciutat Vella a la comissió.