Josep Lluís Trapero, comissari en cap dels Mossos d'Esquadra: "La policia és la gran eina que té l'Administració, unes persones que estan 24 hores al carrer i que no estan només per prevenir delictes i per fer detencions, també per ajudar la gent, i en aquest sentit ens honora poder ajudar persones com la meva mare i els vostres familiars que pateixen aquesta malaltia."

Ens apropem al canvi d’any i com ja es tradició es comencen a presentar els calendaris solidaris. Aquest dimarts ho ha fet el dels Mossos d’Esquadra per a aquest 2016. Els beneficis obtinguts amb les vendes aniran per segon any consecutiu destinats a la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya, amb què ja van treballar l’any passat.

En l’almanac, podem trobar 12 fotografies realitzades per Barcelona Photographer en què es poden veure agents dels Mossos d’Esquadra acompanyant malalts d’Alzheimer. El primer calendari solidari dels Mossos es va fer l’any 2013 i estava dedicat als nens que pateixen càncer, i tant el de 2014 i com el de 2015 estan centrats en els familiars i els malalts d’Alzheimer. Després de la primera col·laboració, des dels Mossos d’Esquadra, es va veure que l’associació necessitava més suport i per aquest motiu van repetir l’experiència.

Les àrees que necessiten ara mateix més ajuda són el Projecte d’estimulació cognitiva per a persones en fases inicials de la malaltia i els grups de suport emocional que porta l’associació. L’objectiu és repetir i superar el rècord de l’any passat, el calendari va recaptar 70.000 euros.