La proposició de Ciutadans té com a objectiu, segons ha explicat la regidora Marilén Barceló, aconseguir una major protecció i seguretat de les persones que exerceixen la prostitució de manera voluntària i oferir un control de les seves condicions de seguretat i higiene. El marc normatiu, afegeix el text aprovat, hauria també de restringir l’exercici del treball sexual a locals legalitzats i sotmesos a inspeccions periòdiques. També inclou “ajudes a la formació i inserció a les persones que no volen a exercir el treball sexual” i ha d’assegurar que les persones que voluntàriament exerceixin la prostitució “tinguin reconeguts els seus drets laborals i socials”.

La iniciativa aprovada per la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports també aposta per impulsar mesures per a la prevenció de prostitució i lluitar contra el proxenetisme i l’explotació sexual. Des de Barcelona en Comú  s’ha votat a favor de la proposició ja que, segons ha assenyalat la regidora de l’Àrea de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI Laura Pérez, “cal un marc normatiu que no criminalitzi ni penalitzi les dones”. El govern també vol promoure un canvi en l’ordenança del civisme sobretot pel que fa a les sancions ja que no han tingut cap efecte i la majoria, un 90%, no es cobren. Des d’ERC la regidora Montserrat Benedí també s’ha mostrat a favor d’impulsar un marc normatiu per defensar “els drets i lluitar contra l’explotació sexual”. Maria Rovira, de la CUP, ha assegurat per la seva banda que cal protegir les “persones que treballen amb el seu cos”.

Des de CiU, la regidora Francina Vila ha assegurat que la regulació “no suposa una millora de la situació de les dones” mentre que des el PSC, Carmen Andrés ha considerat que la creació d’aquest marc normatiu “no és una eina per a l’eradicació de la prostitució”. La regidora del PP Àngels Esteller creu que “equipara prostitució amb treball” i ha recordat que el treball sexual “degrada les persones”.