MARIA VICTÒRIA MOLINS, religiosa de la Companyia de Santa Teresa de Jesús "Perquè la realitat de la meva tasca no es pot comptabilitzar en estadístiques, en obres que quedin per a la posteritat ni enriqueixin el món. Es pot entendre el que és estar al costat de les persones que ho necessiten simplement estimant-les i fent que se sentin estimades i valorades."

Nascuda el 1936, Maria Victòria Molins va créixer en el si d’una família benestant de la Bonanova. Va excercir de professora de filosofia de COU però un viatge a Nicaragua el 1981 li va fer veure que el seu lloc era treballar amb els desafavorits al barri del Raval. Durant dècades ha acompanyat toxicòmans, prostitutes, immigrants i nens. Una experiència que ella mateixa reconeix que li ha canviat el cor i “l’ha omplert de noms”.

El guardó que rep aquest dimarts no és el primer reconeixement que se li dedica enguany. El mes de febrer va ser investida doctora “honoris causa” per la Universitat Ramon Llull. Al juliol, va ser la pregonera de la Festa Major del Raval.

El premi reconeix la trajectòria social de Maria Victòria Molins en un moment en què a Catalunya un 18 % de la població viu per sota del llindar de la pobresa i al món hi ha milers de persones que han d’abandonar casa seva forçosament i buscar refugi fora de les seves fronteres.

El Premi Internacional Alfons Comín el concedeix anualment des de fa més de 30 anys la Fundació Alfons Comín, amb la voluntat de reconèixer públicament persones o col·lectius compromesos amb un món més just. Al llarg de la seva història s’ha atorgat a personalitats com Nelson Mandela (1986) o Pere Casaldàliga (1992) i també a col·lectius com el Moviment dels Treballadors Sense Terra del Brasil (2001) o als nens de la guerra del Sudan (1994).