Segons Menéndez, la prostitució s’ha d’abordar dins d’un estudi global de la pobresa a la ciutat i la prioritat ha de ser lluitar contra les xarxes d’explotació sexual. Per la presidenta de la FAVB, la prostitució voluntària “és minoritària” i Barcelona en Comú ha de donar veu a “totes les veus implicades” abans d’impulsar noves mesures. Sobre les queixes dels veïns de  l’Illa d’en Robador, Menéndez ha assegurat que en aquesta zona de la ciutat no s’han posat els mitjans necessaris per resoldre un conflicte i que això ha portat a una situació insostenible.
Ha afegit que l’ordenança del civisme “és inútil i ja no és vàlida” i que cal revisar-la.

Ana Menéndez ha parlat d’altres temes de l’actualitat de la ciutat i ha reclamat al nou govern municipal “uns pressupostos més socials” i a l’oposició “més responsabilitat i menys escenificació”. En aquest sentit, Menéndez s’ha mostrat a favor de la constitució de coalicions al consistori per aconseguir una ciutat més governable i ha retret a Barcelona en Comú no mostrar gran capacitat de negociació en els primers mesos de govern. La presidenta de la FAVB considera que el nou govern municipal està portant a terme “polítiques d’habitatge molt serioses” encara que creu que cal avançar més en polítiques socials. A més, ha reclamat més consens entre les administracions per a l’acollida dels refugiats.

Ha afirmat, també, que cal que els tècnics municipals tinguin més presència al consistori i que els regidors siguin més presents als districtes per conèixer les problemàtiques dels veïns des del territori.