#RavalKm0 fa aquest any un pas més amb la voluntat d’implicar en el projecte el major nombre possible d’agents socials i econòmics. Per això escolars de cinquè de primària de l’Escola Castella, del barri del Raval, treballen en el prototip d’una futura aplicació que explicarà les històries humanes que hi ha darrere els llums de Nadal que des de fa cinc anys guarneixen alguns carrers del barri.

El projecte està finançat pels programes Makers a les aules, de Barcelona Activa, i del María de Maeztu del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra. #RavalKm0 és un projecte que genera oportunitats per a persones del barri a l’atur.

Una futura app per a #RavalKm0

Un grup de 25 nens i nenes de 5è de primària de l’Escola Castella treballen en la creació de la futura aplicació.

Mari-Monique Schaper és investigadora de la Universitat Pompeu Fabra i està al capdavant d’aquest projecte. Explica que amb aquesta aplicació es vol “que la gent que no conegui el projecte social i es pregunta què són aquestes llums en tingui coneixement. Explicarà a més les històries de les persones que hi ha darrere dels llums”.

Ampliar implicacions en el projecte

Aquests alumnes treballen en el prototip d’una aplicació que ha de servir per explicar les històries de les persones que apareixen a alguns llums. Ha estat una manera de conèixer millor què és #RavalKm0.

Carolina Rodríguez, coordinadora tècnica del projecte, explica que “l’objectiu que perseguim és que #RavalKm0 sigui cada vegada més conegut i tingui la implicació de més entitats i veïns del barri. Per això la participació de l’Escola Castella acosta el projecte a la comunitat educativa”.

El projecte requereix més finançament

L’app no serà una realitat aquest any per manca de finançament. Tot i això, els promotors del projecte no descarten tirar-la endavant en un futur si aconsegueixen els recursos econòmics necessaris.