L’avinguda Diagonal tornarà a tenir enllumenat nadalenc aquest any, després que l’any passat es van quedar sense perquè l’empresa subministradora va fer fallida. El gerent de l’Associació Diagonal Barcelona, Àlex Miró, ha explicat en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, que hi haurà “molta llum” i s’hi farà un homenatge als llums que pengen dels sostres dels edificis tradicionals de l’Eixample.

“Els llums de Nadal són molt importants”, diu Miró, perquè són una manera de “transmetre alegria i l’esperit nadalenc”. El teixit comercial de l’avinguda Diagonal veu en l’enllumenat una manera de “girar full” de les “setmanes convulses” que ha viscut Barcelona arran de la sentència del procés. “La gent no s’acostarà a un indret on saben que pot passar alguna cosa”, sentencia Àlex Miró.

Demanen més implicació de les grans marques

Els comerciants de l’avinguda Diagonal reclamen que es creï una taula conjunta amb l’Ajuntament, Turisme de Barcelona i les grans marques presents en aquest carrer per treballar la campanya nadalenca i millorar “la projecció de Barcelona”. “Reclamem que els grans operadors s’impliquin més en el teixit associatiu”, diu el gerent de l’Associació Diagonal Barcelona, que admet que algunes de les grans marques que són a l’avinguda Diagonal “no col·laboren” i el petit comerç “acaba pagant els llums de Nadal”. “Algunes marques sí que tenen aquest compromís, però n’hi ha d’altres que no inclouen els llums nadalencs en els seus plans”.