(ACN) Els treballadors de Ferrovial encarregats del rastreig de casos de covid-19 denuncien que el Departament de Salut es nega a subrogar-los després de trencar el contracte amb Ferroser, filial de l’empresa. Els rastrejadors estan en vaga per reclamar que no se’ls acomiadi i que puguin continuar amb la feina un cop passi a dependre de l’Agència de Salut Pública. “Ens sentim molt insultats”, afirma Carolina Soto, una de les treballadores. A més, els rastrejadors han denunciat que el Departament de Treball ha fixat uns serveis mínims del 90 % per “boicotejar” la protesta convocada per la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que ja ha avançat que portarà el cas als tribunals.

La borsa de treball “és un insult”

D’una banda, Soto no entén que el Departament s’escudi en què ja ha obert borses de treball i els hagi posat a la disposició dels actuals rastrejadors. La treballadora remarca que en aquestes borses, obertes des de l’octubre, ja s’hi ha inscrit molta gent externa. A més apunta que, de moment, “només són per a 150 persones en torns rotatoris”. Soto apunta que es tracta d’una “borsa de treball fantasma, un insult, una presa de pèl”.

D’altra banda, la treballadora ha defensat que les 850 persones actualment contractades per la filial de Ferrovial “tenen una experiència única” després d’haver estat treballant durant tota la pandèmia. També ha denunciat les “males” condicions laborals que diu que han estat patint i ha recordat que han fet una feina “amb molta pressió i molt dura emocionalment”.

Per la seva banda, fonts de Salut van explicar a l’ACN que es preveu contractar “un part important” dels actuals treballadors. Tot i que han explicat que no se’ls pot subrogar directament perquè el servei inclourà també un seguiment individualitzat, programació de proves o contacte amb serveis socials, entre altres. L’aplicació, a més, també serà nova.

Protesta dels treballadors de Ferrovial per aconseguir la subrogació

Boicot a la vaga

Segons Soto, des del Departament de Treball s’està intentant “boicotejar” la vaga prevista fins al 4 de febrer. Ha explicat que s’ha fixat uns serveis mínims del 90 % “mai vistos en la història de les vagues”. Per la seva banda, Luís Blanco, de la IAC, ha avisat que ho portaran als tribunals per “prevaricació”.

Comparteix a: