amenaca-desnonament-teodora-lamadrid-211123
@SHCassoles

Els més joves ronden el mig segle i els més grans superen els 90 anys, i són majoritàriament vulnerables, amb pensions molt escasses. Des del mes de maig temen un desnonament que fins ara han sortejat dos cops als tribunals per errors en el tràmit. Els inquilins rellogats de tres pisos d’un edifici del carrer de Teodora Lamadrid, 50, a Sant Gervasi i la Bonanova, asseguren que són doblement víctimes. D’una banda, de l’empresa Inmobiliaria Urbana SL, que els vol fer fora, i així ho va comunicar a la persona que els relloga les habitacions. I de l’altra, se senten estafats per la persona que els subarrendava les habitacions, ja que ha desaparegut després de mesos de rebre els seus diners i no pagar a la propietat.

Volen un lloguer social

Els veïns de l’edifici s’han organitzat i han demanat suport al Sindicat d’Habitatge de Cassoles i del Sindicat de Llogateres. Aquest dimarts han fet pública la seva situació a la plaça de la Bonanova, per reclamar a la propietat una reunió i que els deixi quedar als pisos, amb un lloguer social. “Demanem que el gran tenidor els apliqui el lloguer social tenint en compte els criteris de vulnerabilitat, que aturin el procediment legal i obrin diàleg”, expliquen des del Sindicat d’Habitatge de Cassoles.

Habitacions rellogades per 300 euros mensuals

Entre els rellogats a Teodora Lamadrid, 50, hi ha molta diversitat de perfils i una cosa en comú: la precarietat els impedeix marxar. Alguns hi viuen des de fa prop de 20 anys. Altres hi han arribat, segons expliquen des del sindicat, a través de contactes o, en algun cas, de Serveis Socials fa un parell d’anys, després de ser desnonats d’algun altre pis. Pagaven uns 300 euros per l’habitació, i en un dels tres pisos hi viuen sis persones. A banda d’aquests tres pisos, l’edifici sencer pertany a la mateixa empresa.