Gossera Collserola

Cuidadors i auxiliars tècnics veterinaris del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona engegaran aquest divendres, 24 de novembre, una vaga indefinida. La plantilla es concentrarà a les 8 h a les portes del centre per visibilitzar l’inici de l’aturada.

Volen l’equiparació de sous amb la resta de treballadors

La plantilla cridada a seguir la protesta està formada per nou persones que treballen per a l’empresa CMS —concessionària del servei— i que han denunciat les condicions precàries de la seva feina. Amanda Mena, una de les treballadores, ha explicat a betevé que han arribat “al límit”. Tant ella com els seus companys denuncien que no se substitueixen les baixes i que no arriben a totes les tasques que han de desenvolupar.

El col·lectiu reclama que se’ls equipari el sou amb la resta de treballadors que fan les mateixes tasques al centre i que estan contractats per altres empreses. Diuen que són 500 euros de diferències salarials mensuals per fer les mateixes feines. A banda, Mena assegura que hi ha diferències importants amb els dies de vacances que corresponen als treballadors: uns tenen 30 dies naturals i els altres, 28 dies laborables.

Els treballadors de CMS s’encarreguen de donar menjar als animals i també de les tasques d’infermeria. Un altra denúncia que fan pública són els atacs que pateixen dels gossos per falta de personal. “Hi ha gossos perillosos i a vegades hem d’entrar a les gàbies sols i és un risc”, afirma Mena.

El proper dissabte, 25 de novembre, també han convocat una manifestació a la plaça de Sant Jaume —a partir de les 11 h— per fer sentir les seves reivindicacions.