telefons 012, 061 i 112

Una incidència generalitzada de telefonia ha afectat els telèfons 112, 012 i 061. Els tres números han deixat de funcionar aquest dimarts a les 10 matí i el servei no s’ha recuperat del tot fins al migdia. Iniciament, s’ha recuperat de manera parcial al 112 i al 061.

La situació ha obligat Protecció Civil a activar el pla Procicat en fase d’alerta i s’ha demanat a la ciutadania que només truquessin en cas d’urgència. Segons ha informat la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, es tracta d’una incidència d’àmbit estatal, que també ha afectat territoris com Andalusia, les Balears o el País Valencià.

Expedient informatiu a l’empresa responsable

La portaveu del govern ha explicat també que, un cop resolta la incidència, se n’analitzaran les casues. En aquest sentit, ha anunciat que “s’obrira un expedient informatiu a l’empresa responsable per aclarir què ha passat”.

Fonts del 112 han detallat la xarxa social X que els problemes de connexió amb el telèfon 112 han afectat un dels dos centres del servei i han concretat que es tracta d’una incidència externa. Mentre ha durat l’avaria, el telèfon d’emergències no dona cap senyal mentre que als 012 i el 061 dos sortia un missatge alertant que el telèfon estavsa “apagat o fora de cobertura”.