Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han desmantellat una plantació amb prop de 400 plantes (382) de marihuana en un pis del barri del Besòs, concretament al carrer d’Alfons el Magnànim. Segons han informat els dos cossos policials, l’operació es va dur a terme el 16 de novembre, tot i que la investigació havia començat abans. La plantació es va localitzar durant l’escorcoll d’un altre domicili, situat al mateix edifici.

Els agents van detectar les plantes durant un altre escorcoll

Les indagacions es van iniciar arran de les queixes veïnals pel moviment de persones que entraven i sortien d’un pis del carrer d’Alfons el Magnànim. Els agents van constatar que en aquest punt es traficava amb drogues, sobretot cocaïna i heroïna. Mentre es feia l’escorcoll d’aquest domicili, els integrants de la Unitat d’Investigació Regional de Salut Pública dels Mossos d’Esquadra van detectar una possible plantació en un altre domicili situat al mateix edifici.

Van demanar al Jutjat de Guàrdia de Barcelona una sol·licitud per poder-hi entrar i van localitzar les prop de 400 plantes de marihuana. També es va inutilitzar la infraestructura elèctrica de la plantació: làmpares, transformadors, filtres de carboni i aires condicionats.

Hi intervenen un revòlver, cocaïna i heroïna

En el decurs de la primera entrada i escorcoll els agents van detenir un home de 41 anys per un delicte contra la salut pública com a presumpte responsable del punt de venda de drogues. Els agents van intervenir prop de 100 embolcalls de cocaïna i heroïna, ja preparats per distribuir-los, un revòlver del calibre 357 amb munició, bàscules de precisió i estris de manipulació i 500 euros en efectiu.

Tots dos pisos estaven ocupats, motiu pel qual es van tapiar en espera de retornar-los als propietaris.