Els veïns de València, 441 es queixen de l’estat de l’escala de la finca i de les molèsties del bar que hi ha als baixos. Qui més ho està patint és en Pere Cardona i la Francina Gracia Torres, tots dos octogenaris. Per a l’associació de veïns és un cas d’assetjament immobiliari.

Les obres al vestíbul de la finca, a mig fer

El matrimoni es queixa de la inseguretat que els genera entrar o sortir de casa seva. amb poca llum, cosa que ja els ha causat algun ensurt, com el furt d’una bossa. A més, asseguren que la propietat va començar unes obres i ho va deixar tot empantanegat. El terra no està acabat, les escales tampoc i l’ascensor per salvar els 132 graons fins a l’habitatge no funciona. D’això en fa tres anys. La situació és encara més complicada per al Pere Cardona, que pateix baixa visió.

L’extractor del bar dels baixos sense llicència?

El matrimoni assegura que a través del celobert els arriben sorolls, llum i males olors a l’habitació, procedents del bar que hi ha als baixos de la finca, que els dificulten el descans. Asseguren que l’extractor és posterior al permís d’obertura. El pis el van llogar els pares de la dona l’any 1936 i ella ja hi havia viscut de petita. S’hi van instal·lar definitivament quan el pare d’ella va quedar sol ja fa dècades, però ara diuen que s’ha convertit en un malson el seu dia a dia, tant quan surten o tornen a casa.

L’associació de veïns alerta de possibles irregularitats

Per a l’associació de veïns és un cas d’assetjament immobiliari i de deixadesa per part de l’administració, que consideren que està actuant amb passivitat. Demanen que s’atenguin les denúncies que han fet i que s’hi facin inspeccions sense avisar prèviament. També volen tenir accés als expedients perquè estan convençuts que hi ha irregularitats i insten el districte de l’Eixample a actuar amb urgència.