El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha avisat que l’acord entre el govern municipal i els propietaris de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz per transformar l’espai “ens genera molts dubtes”. Coronas ha dit que “malgrat que la música sona molt bé, és evident que l’operació generarà un ampli benefici” a la propietat del solar (l’empresa Conren Tramway). Ho ha dit després que la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, hagi explicat que la implicació de l’Ajuntament en la transformació de la Mercedes-Benz rau en només tramitar la requalificació del sòl.

“Barcelona ha de sortir beneficiada, com a mínim, de forma proporcional al benefici privat”, ha afegit el republicà, que també ha demanat “consensuar de manera àmplia” l’acord amb els grups de l’oposició a l’Ajuntament i amb les entitats implicades. En paral·lel, ERC demana saber “on va a parar el sòl industrial que es perd i tots els ets i uts” de l’operació. Per això, també proposa que l’Ajuntament segueixi negociant amb la propietat per buscar “la millor solució possible per a la ciutat”.

De fet, Coronas ha anunciat que ERC presentarà una iniciativa al respecte en la propera Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament.