Riuades de gent fent xivarri mentre agents cívics reclamen abaixar el volum i caminar per les voreres. Aquesta és la imatge que es repeteix pels carrers del Poble-sec durant els diumenges d’estiu. Des de principis de juny i fins a finals de setembre els Jardins de Joan Brossa, a Montjuïc, s’omplen cada diumenge de gent que vol escoltar la música electrònica que ofereix el Brunch-in the Park, una de les poques apostes culturals que hi ha a l’agost a Barcelona i que congrega milers de persones.

Alguns veïns es queixen d’actes incívics entre les 21 i les 23 h: orins, pintades a les parets o vòmits. Afirmen que la gent baixa fent soroll i caminant pel mig del carrer; també diuen que orinen pels carrers, fan pintades a les parets i s’acumulen les vomitades. Els carrers més afectats són els paral·lels al carrer de Tapioles o Nou de la Rambla.

El compromís del Brunch-in the Park

Per la seva banda, els organitzadors del festival afirmen que prenen mesures per evitar els efectes negatius sobre al veïnat. Han pres mesures perquè el volum de les actuacions no sigui molest i diuen que mantenen contacte permanent amb l’associació de veïns del barri. Admeten que algun dels participants del festival pot tenir comportaments incívics, però neguen que sigui generalitzat. Insisteixen que han signat un compromís per evitar molèsties que inclou mesures com la contractació d’uns 60 d’agents de seguretat que vigilen el comportament dels assistents fora del recinte —alhora que bloquegen diversos carrers per evitar la dispersió—, la col·locació de cartells al llarg del camí per reclamar respecte pels veïns o la contractació d’un equip privat de neteja a la muntanya i als carrers del Poble-sec.

També consideren que és injust atribuir tots els actes incívics als participants del festival perquè el Poble-sec és una zona d’oci habitual on hi ha soroll per diversos factors. Asseguren, a més, que ells fan un control exhaustiu a l’entrada del festival, i requisen qualsevol element que pugui ser perillós o prohibit —com esprais o aerosols—, per la qual cosa és difícil que puguin fer pintades.