10 dotacions de Bombers de Barcelona i un helicòpter de Bombers de la Generalitat

han treballat en l’extinció d’un foc a la muntanya de Montjuïc que ha calcinat 2,5 hectàrees. L’avís del foc s’ha rebut a les 13.13 h i no s’han registrat afectats. L’incendi s’ha extingit completament a les 18.30 h.

Segons fonts municipals, es tracta de la crema d’uns matolls situats a la part baixa propera al Port, al carrer de la Mare de Déu del Port, a tocar del cementiri de Montjuïc. Els treballs per erradicar el foc, que ja està controlat, han provocat el tall d’algunes de les vies d’accés a la muntanya. L’origen de l’incendi és desconegut.

Eduard Caimel, cap de Guàrdia dels Bombers de Barcelona, ha explicat que mentre treballaven en l’extinció d’aquest foc ha augmentat la temperatura, el vent i s’ha registrat també una baixada d’humitat. Aquests factors han augmentat el risc d’incendi i han fet que mentre apagaven aquest foc, tinguessin també l’ull posat a Collserola.

Helicòpter incendi Montjuïc

La crema ha generat una columna de fum que ha alertat nombrosos veïns de la zona. De fet, molts han explicat a les xarxes que s’hi sentia una forta pudor de cremat.

Incendi Montjuïc

Precisament, el 112 ha atès 75 trucades per avisar del foc.