Després de tants dies de calor intensa, amb onades de calor fins i tot, hi ha nits que es fa molt difícil dormir i descansar bé. Els experts expliquen que el cos humà no pot dormir bé ni amb una temperatura molt alta, ni tampoc amb una de molt baixa. Per això recomanen que si s’utilitza aire condicionat, es programi a una temperatura  moderada, d’aproximadament 24 graus, dos graus més alta del que s’hauria de programar de dia. L’ús dels ventiladors també està recomanat.

La importància dels hàbits

Amb la refrigeració de l’habitació no n’hi ha prou. Cal parar més atenció als hàbits que de costum. Des de la Clínica del Son Estivill recorden que cal menjar de manera lleugera i, si pot, ser sopars freds. També és bo dutxar-se abans d’anar a dormir amb aigua tèbia, i cal anar-hi just quan tinguem son i no abans per evitar que la calor no ens permeti agafar bé el son.

Habitatge

Consultar els telèfons mòbils i les tauletes

És una pràctica molt habitual consultar el mòbil abans d’anar a dormir. Just abans. I segons els experts és un dels hàbits que afavoreixen que ens costi dormir a la nit. La llum blava dels dispositius electrònics com els mòbils o les tauletes dificulten el son. Per això, és recomanable no utilitzar-los durant l’estona prèvia a anar a dormir.