Platja Guàrdia Urbana

L’Ajuntament de Barcelona ha obert una investigació per aclarir si dues parelles d’agents de la Guàrdia Urbana van tractar d’una manera discriminatòria uns immigrants que dormien a la platja. El cas s’ha obert després que és viralitzés a Twitter un vídeo d’una usuària en què denunciava el tracte que havien donat els agents de la Guàrdia Urbana als joves.

Els fets van tenir lloc dimarts. Segons explica la usuària a través de les xarxes socials, els dos joves immigrants estaven dormint a la platja, quan els agents de la Guàrdia Urbana els van voler fer fora afirmant que “la platja és per a les persones”. Llavors la usuària afirma que es va dirigir als agents per etzibar-los que els joves que hi havia eren persones i no animals. El que més li va sorprendre va ser la resposta que va rebre: “Quan violin les teves filles, pensaràs diferent”. D’aquesta manera, la usuària vol denunciar un nou cas de racisme.

Dijous, l’alcaldessa, Ada Colau, va respondre al tuit de la usuària afirmant que si el que el descrivia era veritat, considerava inacceptable aquesta actitud per part d’un funcionari públic. “Ho he traslladat a l’autoritat competent perquè ho investiguin” concloïa el tuit de l’alcaldessa.

https://twitter.com/AdaColau/status/1156654810327846917?s=20