Els estudiants de cicles formatius de grau superior i mitjà de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) s’organitzen aquests dies a les xarxes socials des que dimecres van saber que la prova final del curs es faria en línia i diversificada en quatre dies en comptes d’un de sol. Abans de la crisi de la covid-19 aquesta prova es feia presencialment un dissabte amb la intenció  conciliar feina i càrregues familiars. Ara, explica una estudiant del grup creat a Telegram, el Departament ho vol fer de divendres a dilluns per evitar el col·lapse de dades del dia de l’examen a internet.

Queixa col·lectiva formal al Departament

Entre dimecres i divendres d’aquesta setmana els estudiants s’han queixat de forma individual al Departament d’Educació, de qui depèn l’IOC. Ara, l’objectiu és associar-se i fer una queixa conjunta de tots els estudiants. Soraya, estudiant d’Integració Social, assegura que la decisió de fer quatre dies d’examen s’ha comunicat a tres setmanes per a les proves i “molta gent ho té complicat per organitzar-se”. A banda, Soraya assegura que el fet que les proves siguin en quatre dies i en horaris no flexibles fa que a molts estudiants els coincideixi més d’una assignatura alhora. Una de les altres queixes dels estudiants de cicles formatius de grau superior és la forma d’avaluar. Si bé abans de la pandèmia l’avaluació contínua comptava un 30 % i l’examen un 70 %, actualment, les persones que no han fet cap treball podran anar a examen i se’ls avaluarà el 100 %. Això, segons, aquesta estudiant fa que “es devaluïn els treballs”.

El Departament suspèn temporalment les dates d’examen

La direcció de l’IOC ha suspès, de moment, la proposta de proves virtuals. Així ho ha comunicat aquest divendres als alumnes a través del web dels estudis.