compra cotxes seminous zbe

Les declaracions de la regidora de MobilitatJanet Sanz, demanant que no es reactivi el sector de l’automoció en plena crisi de la covid-19 ha generat una cascada de reaccions per part d’aquesta indústria. Aquest divendres ha estat el torn del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) a través del seu president, Josep Maria Vall, que ha assegurat que  “sembla evident que les declaracions s’han fet sense tenir informació clara i detallada“. Josep Maria Vall ha dit que enviaran a Sanz una còpia de l’informe del sector, encarregat ara fa un any a la consultora KPMG.

Les raons del sector

Josep Maria Vall ha defensat la importància del sector dins l’economia catalana on, ha dit, que “hi treballen 143.000 persones, xifra que representa més d’un 4 % de la població ocupada a Catalunya“. Vall també ha assegurat que la facturació d’aquest sector és de gairebé 24.000 milions d’euros. A banda, des del CIAC han dit que, comprensius amb la preocupació pel medi ambient, la indústria proposarà “el cotxe elèctric com a solució més immediata, o el cotxe de pila de combustible com un projecte de futur”.

Foment de Treball ha expressat aquest dijous la “decepció i frustració” davant les paraules de Janet Sanz. La Patronal Catalana de l’Automoció (Fecavem) i el Gremi del Motor han anat més enllà i han demanat “la rectificació de Sanz o la seva dimissió”.

Janet Sanz es defensa a les xarxes socials

La regidora de mobilitat s’ha defensat aquest divendres al seu perfil de Twitter de les crítiques rebudes per les seves paraules de dilluns al debat a la revista ‘Ciclosfera‘. Sanz ha assegurat que “la reconversió de la indústria és la millor estratègia per mantenir els llocs de treball”. Sanz també ha demanat la implicació de les administracions públiques per transitar cap a un model de mobilitat sostenible i generador d’ocupació.

Albert Batlle valora l’esforç del sector en l’àmbit de la sostenibilitat

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat ha assegurat aquest divendres que la indústria de l’automòbil té un pes important al país i que ha de continuar sent un “motor important de l’economia”. Batlle ha valorat l’esforç que el sector ha fet amb la construcció de vehicles de baixa contaminació i ha dit que espera que aquest procés s’incrementi amb “una activitat que sigui al més sostenible possible” .