(ACN / Redacció) Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres quatre persones presumptament relacionades amb les protestes pel desnonament del Bloc Llavors, que va tenir lloc al barri del Poble-sec al maig del 2021. Els arrestats estan acusats de danys, atemptat contra agents de l’autoritat, resistència i desobediència greu i delicte de coaccions.

Segons Alerta Solidària, es tracta de quatre militants del moviment pel dret a l’habitatge. L’organització s’ha mostrat “sorpresa” per l’actuació policial perquè assegura que els arrestats no han rebut citació judicial i tots tenen un domicili conegut. Així ho ha expressat a l’ACN Eva Pous, advocada d’Alerta Solidària, que veu les detencions com una “pràctica irregular” i de “qüestionable legalitat”. Els Mossos d’Esquadra mantenen la investigació oberta.

Concentració de protesta

Un cop s’ha conegut la notícia diverses entitats en defensa de l’habitatge han convocat una protesta a les 13 h davant de la comissaria de les Corts, on es trobaven els dertinguts.

Un bloc propietat d’un fons d’inversió

El Bloc Llavors estava situat al carrer de Lleida, número 38, i és propietat d’un fons d’inversió. El 25 de maig de 2021 desenes de persones es van manifestar a les portes de l’edifici per intentar aturar el desnonament, que finalment es va executar. Durant la protesta van llançar pintura als agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra i s’hi van produir moments de tensió. Després del llançament, diversos activistes van ocupar la seu d’ERC.