El Departament de Salut recomana que qualsevol persona que tingui febre o símptomes respiratoris i hagi viatjat a zones de risc per coronavirus no visiti les residències de gent gran de Catalunya. Aquesta és una de les mesures que Salut ha adoptat conjuntament amb el Departament d’Afers Socials i Família i patronals de l’àmbit residencial davant del degoteig de casos de coronavirus a Catalunya.

Control en el registre de visites

S’ha acordat també fer un control del registre de visites a cada residència, amb l’objectiu de facilitar i agilitzar el seguiment de contactes en cas de possibles positius de coronavirus. Aquesta és, segons el Departament de Salut, una acció encaminada a facilitar i agilitzar el seguiment de contactes en cas de possibles casos positius per coronavirus.

Què passa si se’n detecta un cas?

Davant de la sospita d’infecció d’un dels interns, Salut ja ha elaborat un pla d’actuació que compta amb la participació dels equips d’atenció primària de Salut Pública i el mateix equip sanitari de la residència en qüestió.

Els casos podran ser atesos a la mateixa residència si la persona no presenta factors de vulnerabilitat previs per patir malaltia greu, com malalties cròniques o alteració del sistema immunitari, o no té una edat gaire avançada. Això, sempre que siguin casos en investigació de covid-19 o confirmats lleus. Aquests malalts que puguin ser atesos als centres residencials no podran rebre visites durant el període d’aïllament.