Salut construirà un nou equipament sanitari al costat del Parc Sanitari Pere Virgili que entrarà en funcionament a finals d’any per atendre pacients de coronavirus. Serà un dels cinc centres de nova construcció per a malalts de covid-19 que es posaran en marxa, juntament amb els que s’ubicaran al costat de Bellvitge (l’Hospitalet), Can Ruti (Badalona), el Moisès Broggi (Sant Joan Despí), i l’hospital Arnau de Vilanova (Lleida). Ho ha explicat el director del CatSalut Adrià Comella en una entrevista a TV3.

Comella ha dit que tots aquests nous centres estan funcionant abans que acabi l’any gràcies a les noves tècniques de construcció que permeten una “arquitectura ràpida”. Tot i això, ha assegurat que seran espais estables i de llarga durada, que en un futur es podran posar a disposició dels hospitals adjacents.

Preparats per a una segona onada

El responsable del CatSalut també ha explicat els preparatius del govern de cara a una segona onada de casos de covid-19. S’han aprovisionat amb quatre mesos d’estoc de material de protecció (113 milions d’unitats) i hi haurà 3.000 respiradors disponibles, més dels que es van utilitzar durant el pic de la pandèmia. En total, hi haurà 1.300 places per a pacients de covid-19, entre centres públics i privats. El creixement dels hospitals en cas d’un increment de casos es farà primer intramurs. Dels 600 llits de crítics disponibles, 400 es posaran en marxa de manera immediata. L’objectiu, segons ha explicat Comella, és intentar fer compatible l’atenció dels pacients covid amb l’activitat ordinària dels hospitals. Pel que fa al personal sanitari no es preveuen més contractacions i s’optarà, ha dit, per la via de les hores extres.