La Lleialtat Santsenca, l’espai per a usos veïnals i cooperatius de Sants, ja ha tornat a obrir les portes després de l’aturada pel coronavirus. Ho ha fet amb mesures de precaució estrictes: control d’aforament, distàncies de seguretat i limitació de les activitats. D’entre les activitats que sí s’han posat en marxa hi ha les familiars del cap de setmana, l’escola comunitària La Troca i el bar cooperatiu La Capirota.

Francesco Russo, programador de l’equipament, assegura que s’ha volgut començar amb les activitats infantils perquè són un dels col·lectius que més han patit aquesta crisi. Per això, s’han programat concerts, vermuts musicals i fins i tot un espectacle de pallassos els caps de setmana del mes de juliol. Els infants i les seves famílies han d’entrar a l’equipament amb mascareta.

Represa gradual de les activitats i serveis

Russo reconeix que, durant els mesos d’estiu, el ritme de la Lleialtat no serà l’habitual. “Aquí hi havia moltíssimes activitats tots els dies i els dissabtes hi havia moltíssimes coses. Començarem a un ritme més tranquil, i amb l’esperança que al setembre, octubre, puguem recuperar l’activitat d’abans de la pandèmia“, explica.

Es potenciarà la tasca d’acollida

Un dels espais que està treballant a ple rendiment és l’escola comunitària La Troca, on es fan classes de competències bàsiques als veïns de Sants que més ho necessiten. A l’espai també es fa assessorament per a les persones que necessiten suport per fer tràmits burocràtics, un servei que ara mateix està més sol·licitat que mai. A més, també s’ofereix servei de cangur per als fills de les persones que assisteixen a les classes de La Troca.

La Lleiatat Santsenca va obrir portes el 2017 a l’edifici de l’immoble de l’antiga cooperativa del 1927.