Un centenar de persones s’han concentrat aquest dissabte a la tarda a la plaça de Sant Jaume per denunciar que votar és un dret fonamental per a tothom i alertar que alguns fills de migrants aquest diumenge no podran fer-ho. Aquesta iniciativa ha estat impulsada per les activistes Safia el Aadam i Ahmed Nasser Alaoui, fills d’immigrants que, tot i haver nascut a l’Estat Espanyol, encara no tenen la nacionalitat espanyola. Per això, no podran votar a les eleccions generals d’aquest 28 d’abril.

La concentració ha començat a les 18 h de la tarda i ha estat protagonitzada per lemes com “votar és un dret”, “contra el racisme institucional” i “democràcia ja”. Es queixen per la discriminació que reben, pel menyspreu, la llarga espera i els tràmits burocràtics que han de suportar i que no els aporten cap solució.

Per donar el toc d’inici a la protesta d’aquesta tarda han fet una acció simbòlica amb urnes perquè totes aquelles persones que no podran votar diumenge, ho puguin fer aquest dissabte. Han estat uns vots diferents, no votaven a cap partit sinó que escrivien missatges de reivindicació i esperança i els dipositaven a dins de les urnes. Tot seguit l’activista Safia el Aadam ha fet la lectura del manifest en què ha destacat els obstacles que tenen per aconseguir la nacionalitat espanyola i l’abandonament per part de les institucions.