Junts per Catalunya (JxC) ha escollit la plaça Comercial -just davant d’El Born Centre de Cultura i Memòria – per tancar la campanya de les eleccions generals del proper 28 d’abril. Les intervencions dels presos des de Soto del Real -l’acte ha començat mitja hora tard per problemes a l’hora d’establir-hi connexió- han protagonitzat els discursos, en què Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull han apel·lat a la memòria de l’1-O de cara al 28-A.

Jordi Sànchez -flanquejat per Rull i Turull- ha dit que “s’ha de votar sense por, perquè votar lliure és votar llibertat” i ha destacat que “un vot i una urna mai han de ser motiu de condemna”. Així, ha afegit que “mai haurem de demanar perdó per l’1 d’octubre ni pel 28 d’abril, per omplir les urnes de vots independentistes”. I a qui els pregunta sovint “què podem fer per vosaltres?”, ha respost: “aneu a votar, i voteu pels presos”.

“No deixem per al 26-M allò que puguem fer diumenge”

Els tres candidats, per Lleida, Barcelona i Tarragona, han rebut forts aplaudiments, i més quan han compartit connexió des de la presó amb Waterloo, per interactuar amb Carles Puigdemont. L’expresident de la Generalitat ha demanat que quan Sànchez, Rull i Turull recullin la seva acta de diputat, que “ho facin amb el cap ben alt”. I sobre l’acta d’eurodiputat de Puigdemont, després del recurs que PP i Cs han presentat a la JEC per impedir-li la candidatura, l’expresident català ha estat clar: “No deixem per al 26 de maig allò que puguem fer diumenge, perquè potser el 26 de maig no ho podem fer”.

L’acte ha comptat amb la participació d’altres candidats de JxC al Congrés i el Senat –Jami Matamala també des de Waterloo-; la número dos per Barcelona, Laura Borràs; el president Quim Torra, i l’expersident Artur Mas.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]