Els pares i mares de l’Escola Entença han irromput en el darrer plenari del districte de l’Eixample. Les escridassades i les consignes contra els regidors han obligat la presidenta del districte, Trini Capdevila, a cridar-los l’atenció en diverses ocasions. Les famílies se senten traïdes i han cridat contra els polítics “Prou mentides”. Quan havien transcorregut 45 minuts de la sessió, Capdevila s’ha vist obligada a suspendre el plenari perquè els regidors no podien continuar per les escridassades constants: “Vostès han aconseguit que se suspengui el plenari. Suposo que estan contents”.

L’AFA està molt enfadada perquè l’Ajuntament els ha comunicat que no traslladarà el centre als Jardins de Marcos Redondo el curs vinent, tal com els havien promès. Segons el govern municipal el trasllat s’ha d’ajornar un curs escolar per dificultats tècniques i també perquè calen més garanties jurídiques. Constanza Saavedra, de l’AFA, ha afirmat: “Ens han enganyat. Abans de les eleccions ens van prometre la nova ubicació provisional i ara ens han deixat plantats”. Les famílies es queixen que aquesta problemàtica s’haurà de resoldre en el pròxim mandat.

Arran de la decisió del govern municipal, els pares i mares han dit que estudien accions legals tot i que no han especificat quines. A més l’escola tampoc no té assignat un espai definitiu, cosa que preocupa encara més les famílies. Diuen que a partir d’ara hi haurà més mobilitzacions.

Per què s’oposen a l’espai de l’Escola Industrial?

Actualment el centre està en barracons i està ubicat al recinte de l’Escola Industrial. Els familiars no volen aquest emplaçament provisional perquè està a tocar d’una subestació elèctrica. Asseguren que l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) va fer un informe que desaconsellava que aquest emplaçament es converteixi en el definitiu pel “principi de precaució al qual tenen els infants”. A més diuen que s’afegeix un altre problema que és la manca d’espai. Ara hi ha tres cursos amb un total de 150 infants i de cara al setembre hi haurà un grup més.

Un altre dels entrebancs que han sorgit per traslladar l’escola a la ubicació provisional dels Jardins de Marcos Redondo ha estat l’oposició dels veïns. Diuen que no volen perdre un espai públic i han creat una associació que ha recollit 2.000 signatures en contra.