Els alumnes de l’Institut Escola Trinitat Nova han descobert els colors i els diversos espais del barri a través de l’objectiu de la càmera de fotos. Ara mostren els resultats de sis mesos de treball en una exposició al Casal de Barri Trinitat Nova – SomLaPera. D’una banda, han après nocions de fotografia i, de l’altra, han descobert indrets més o menys amagats del seu barri.

Amb el projecte Fotografia en curs, equips de nois i noies de quart i cinquè de primària han passejat en grup pels carrers, places i interiors de blocs per descobrir els espais buits que més els agraden, mentre aprenien a enfocar i enquadrar amb una càmera de fotos. “Hem de tenir molt en compte sobretot l’enquadrament i l’enfocament, que les fotos quedin rectes, que no hi hagi gaire aire, i que no es vegin borroses”, explica Gurleen Singh, una de les alumnes de l’Instiut Escola Trinitat Nova. “Hem après a fer millors fotografies i a treballar en equip”, assegura un altre alumne, Isaac González.

Els espais buits que més ens agraden

A banda de les qüestions tècniques, els participants s’han preguntat quin tipus d’espais públics els agraden. L’exposició ha captat bona part dels indrets del barri, que els alumnes han classificat per colors. D’aquesta manera han pogut saber quins són els colors que predominen en els paisatges quotidians de la Trinitat Nova com poden ser, entre d’altres, el verd de la muntanya que els connecta amb Collersola.

Una escola centrada en el món de la imatge

Aquest és el primer any que l’escola dedica un espai a la fotografia. El projecte se suma a la iniciativa Cinema en curs, que ja funciona al centre des de l’any passat. L’Institut Escola Trinitat Nova té com a eix principal el món audiovisual, de manera que els alumnes treballen el cinema i la fotografia. En aquest sentit, compten amb un tècnic audiovisual i amb la col·laboració d’A Bao A Qu, una associació cultural que treballa en programes que vinculen cultura, creació i educació.

Els alumnes no només aprenen a fer audiovisuals i fotografia, sinó que també adopten un esperit crític. Tot plegat els ha valgut reconeixements com el Premi Barcelona Innovació Educativa o el 1r premi al conte audiovisual il·lustrat en els Jocs Florals de Nou Barris i els de Barcelona.