L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha arribat a un acord amb els Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Eixample perquè els agents es desplacin directament fins al Centre LGTBI per atendre “in situ” les víctimes d’agressions homòfobes. D’aquesta manera, l’entitat creu que els afectats podran explicar en un entorn més còmode els fets. També allà mateix els policies els tramitaran la denúncia corresponent.

Tal com va avançar betevé, les últimes setmanes s’han incrementat els atacs homòfobs a Barcelona. Aquest dijous a la tarda l’Observatori ha donat a conèixer una altra presumpta agressió homòfoba que va tenir lloc el 24 de maig a la zona de les Drassanes, al Raval. Ha explicat que dos nois van ser atacats per vuit joves quan marxaven a casa. Les víctimes van denunciar els fets a la comissaria de Nou de la Rambla.

L’OCH també ha destapat un altre cas que es va produir a principis de maig, quan una parella de joves va ser insultada i agredida per un cambrer en un establiment de menjar ràpid del barri de Sant Antoni. El judici ràpid s’ha fet aquesta setmana i l’agressor ha estat condemnat a indemnitzar les víctimes. El president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez, posa aquest cas com a exemple per animar a denunciar qualsevol tipus d’agressió per motius d’odi a una orientació sexual.

Rodríguez, a més, ha demanat la constitució, abans del 29 de juny, d’una taula que reuneixi representants de l’Ajuntament, l’Observatori, la Generalitat i els Mossos d’Esquadra per buscar altres solucions efectives i immediates per a la comunitat LGTBI.

L’agressió del Parc de Joan Miró, a la fiscalia

L’Observatori contra l’Homofòbia denunciarà a la fiscalia l’agressió que es va produir diumenge passat al Parc de Joan Miró. L’OCH no entén per què els Mossos ho estan investigant com un robatori violent i no com un atac homòfob, i considera que el fet que es prengués a la víctima el mòbil va ser circumstancial. Per aquest motiu, l’acompanyaran quan presenti per aquests fets denúncia a la fiscalia. En aquest sentit, es proposa oferir una atenció completa i global a les víctimes en tot el procés, com recomana el síndic de greuges.