Diversos col·lectius han entregat 40.000 signatures al Departament de Salut per exigir més inversió en els centres d’atenció primària. L’acte forma part de la campanya “Donem vida a l’atenció primària”, que s’ha dut a terme les darreres setmanes en diferents CAP de tot Catalunya. Entre els impulsors hi ha la Plataforma Unitària en Defensa de la Sanitat Pública a Catalunya (Marea Blanca) amb el suport de col·lectius com Rebelión Bellvitge, Resistència Clínic o la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, entre d’altres.

Després d’entregar les signatures i de concentrar-se davant el Departament de Salut han demanat una reunió urgent per traslladar les demandes dels usuaris a la consellera, Alba Vergés.

Més inversió per a l’atenció primària

La campanya demana, entre altres qüestions, augmentar en un 25 % el pressupost a l’atenció primària i recuperar el nombre de professionals d’abans de les retallades. També s’exigeix que les peticions de visita amb el metge de capçalera es puguin concertar en un màxim de 48 hores i que la majoria de problemes de salut (els més habituals) es puguin resoldre al CAP assignat. Les entitats afirmen que després de la vaga de metges de la primària, la situació no ha millorat i demanen millores urgents als CAP.