Unes 150 persones han protestat aquest dimarts al vespre davant la Delegació del Govern espanyol després de les polèmiques declaracions de l’excomissari José Villarejo a l’Audiència Nacional, durant el judici pel cas Tàndem. Villarejo ha dit que l’atemptat de la Rambla el 17 d’agost del 2017 va ser “un error greu” del director del CNI, Félix Sanz Roldán, que “va calcular malament les conseqüències per donar-li un petit ensurt a Catalunya“. La concentració, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana, s’ha fet sota el lema “Davant d’un Estat podrit que oculta la veritat, sortim al carrer”.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, assegura que la seva entitat “no ha volgut normalitzar” el que ha dit Villarejo i que per sobre de tot “preval el dret a la veritat” sobre l’atemptat de la Rambla. “Demanem una comissió d’investigació per esclarir què va passar”, ha dit Paluzie, qui entén que part de la ciutadania faci suposicions sobre el cas si no es va “fins al final” amb l’estudi de la relació entre el CNI i l’imam de Ripoll.

ERC i Junts demanen la implicació de l’Ajuntament

A l’Ajuntament de Barcelona, ERC i Junts també han reaccionat a les declaracions de l’excomissari de la Policia Nacional. El republicà Ernest Maragall ha instat Colau a moure fitxa pel testimoni de Villarejo. Per part de Junts, Elsa Artadi ha exigit la veritat sobre el 17-A.