Maragall Artadi testimoni Villarejo

Els grups d’ERC i Junts a l’Ajuntament de Barcelona han instat el consistori a actuar amb exigència davant de les darreres paraules de l’excomissari José Villarejo sobre l’atemptat de la Rambla. Villarejo ha acusat el CNI de deixar fer l’imam de Ripoll per fer un “ensurt a Catalunya” en l’atemptat de la Rambla l’agost del 2017. Els republicans demanen una “acció internacional” per depurar responsabilitats amb l’Ajuntament “en la primera línia d’exigència institucional“, mentre que el partit d’Elsa Artadi critica que Ada Colau “era de vacances” quan el Ple va votar a favor d’una comissió d’investigació al Congrés.

Ernest Maragall (ERC) defineix Villarejo com “molt més que l’escàndol habitual” i acusa l’Estat de “proclamar-se còmplice de la pitjor barbàrie contra la ciutadania“. En aquest sentit, fa una crida a organismes internacionals perquè investiguin l’atemptat i establir “totes les responsabilitats”.

També en un tuit, Elsa Artadi (Junts) lamenta que en la votació plenària del 2019 per instar el Congrés a investigar la relació del CNI amb l’imam de Ripoll va rebre el vot en contra d’un dels partits de govern, el PSC, així com del PP, Cs i Barcelona pel Canvi. D’altra banda, assegura que la socialista Laia Bonet va acusar Junts de “conspiranoics” per demanar la comissió d’investigació.

Marc Serra exigeix una prova a Villarejo

Des del govern municipal de Barcelona també han reaccionat al testimoni de José Villarejo. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (BComú), qualifica la declaració de l’excomissari d'”acusació molt greu d’un personatge massa sinistre“. Recorda que ha pronunciat les seves paraules en qualitat d’acusat i que, com a tal, no té obligació de dir la veritat. “Cal exigir que presenti qualsevol prova amb la qual sustentar-ho”, ha dit Serra.

En la mateixa publicació a Twitter, el regidor considera que l’aportació d’una prova suposarà un “respecte” per a les víctimes de l’atemptat de la Rambla que, “quatre anys després, se’ls torna a glaçar el cor“.

Alarcon: “La veritat serà amb la justícia”

Per part del PSC, la regidora Rosa Alarcón ha assegurat que “donar credibilitat a certes manifestacions va en contra del sentit comú“. Ha explicat que els socialistes de Barcelona exigeixen “esclarir la veritat” i que això s’ha de fer “a través de la justícia i amb investigació rigorosa“.