Una grup de veïns de Verdum i animalistes han protestat a les portes de la botiga Ladridos on la Guàrdia Urbana va trobar 18 gossos morts en un congelador, cap dels quals tenia ni registre d’entrada ni de defunció. A més, molts dels cadells que hi havia a la venda estaven malalts. Davant d’aquests fets, diverses persones s’han organitzat a través de les xarxes socials i s’han concentrat per demanar-ne el tancament immediat. Entre els manifestants hi havia la presidenta de l’associació Rescat, Maria José Fuentes, que s’ha sumat a la protesta i ha denunciat que no és la primera vegada que l’Ajuntament intervé la botiga Ladridos.

Fuentes ha assegurat que fa un parell d’anys ja hi va haver un cas d’animals en males condicions, però que tot i això el comerç va seguir obert. El consistori no ha confirmat, per ara, intervencions anteriors en aquesta botiga, si bé és cert que l’actuació de la Guàrdia Urbana divendres es va fer arran de diverses denúncies de clients que havien comprat cadells malalts. La presidenta de Rescat està intentant acreditar ara, amb informes veterinaris, que anteriorment ja s’havien venut animals malalts als clients. Fuentes considera que si duu aquests casos acreditats a l’Oficina de Protecció Animal de Barcelona es podrà tancar la botiga.

En espera del que dicti el procés sancionador

La presidenta de Rescat va més enllà i alerta que la propietat que regenta aquest establiment en té d’altres arreu de Barcelona i adverteix que la situació que es va trobar la Urbana divendres es pot estar repetint. A més, els agents també van obrir diligències perquè la veterinària contractada a Ladridos no tenia el títol convalidat per exercir.

Els assistents a la protesta han demanat que s’aturi el maltracte animal i que es tanquin els centres que tenen aquest tipus d’actuacions. En aquest cas, l’Ajuntament ha iniciat el procés sancionador contra els responsables i també s’analitzarà si és pertinent cessar la llicència d’activitat. Mentrestant, però, el comerç pot seguir aixecant la persiana com ha fet aquest dissabte. Durant la concentració, ha fet acte de presència la Guàrdia Urbana, que ha demanat als manifestants separar-se en grups de 20 persones. També ha fet un perímetre de seguretat amb precinte quan al migdia han sortit els treballadors de la botiga, a qui els manifestants han escridassat.