Les accions de la #RevoltaEscolar, que van començar al desembre, lluny d’apaivagar-se es van multiplicant a cada jornada de protesta. La d’aquest divendres és ja la cinquena acció simultània promoguda per la plataforma #RevoltaEscolar. Fins a 100 escoles de quatre ciutats diferents han practicat talls de trànsit per exigir menys contaminació en els seus entorns escolars. Per primera vegada la protesta va més enllà del territori català i sis centres madrilenys s’hi han acabat adherint.

Només un carril de circulació

Una de les escoles que han practicat el tall de trànsit ha estat l’Escola 9 Graons, al carrer de Roger de Flor. Segons les famílies, si bé els voltants de l’escola està ja parcialment pacificat amb l’ampliació de les voreres, la mesura no és suficient. Volen que es passi dels dos carrils de circulació actuals a com a màxim un, per rebaixar els índexs de contaminació.

Per als pares d’aquesta escola de la Dreta de l’Eixample, l’excés de trànsit a les portes dels centres educatius va més enllà del problema de salut que pot ocasionar en els seus fills i asseguren que es tracta d’un problema de ciutat. En aquest sentit creuen que els plans de l’Ajuntament de limitar els carrils de circulació haurien de ser molts més ambiciosos.

Problemes de trànsit al passeig de Sant Joan

El tall que han organitzat les famílies de l’Escola 9 Graons s’ha produït a la cruïlla del carrer de Roger de Flor i el del Rosselló. Un tall de trànsit que ha provocat fortes retencions en una de les artèries principals de la zona, el passeig de Sant Joan.

Talls de trànsit a Passeig de Sant Joan