Desenes de veïns del Besòs i el Maresme han convocat una protesta aquest diumenge per denunciar la creixent situació d’inseguretat i de delinqüència que, diuen, estan vivint darrerament al barri. La concentració ha arribat l’endemà del tiroteig al passatge de Foret, que va acabar amb dues persones ferides i l’autor fugat. La mobilització s’ha fet a la rambla de Prim amb el carrer de Llull i ha tallat durant uns minuts l’avinguda Diagonal. “Cada cop que ve un polític aquí, ve amb escolta. Nosaltres convivim entre armes“, ha denunciat la portaveu de la mobilització.

L’escena viscuda aquest dissabte a Sant Martí ha estat la gota que ha fet vessar el vas, expliquen els veïns, que han sortit al carrer sota el lema “Aquí no volem delinqüents ni les seves bales“. Després que aquest dissabte els Mossos d’Esquadra rebessin l’avís que dues persones estaven ferides per arma de foc, la policia va activar un fort dispositiu amb agents de seguretat ciutadana, de l’ARRO i del Grup Especial d’Intervencions. L’operatiu va finalitzar gairebé cinc hores més tard, quan van comprovar que el pis on se sospitava que hi havia el presumpte agressor era buit.

Manifestants tallen Diagonal

“Tornarem a tallar la Diagonal i la ronda Litoral, si cal”

La d’aquest diumenge ha estat, diuen els manifestants, la primera mobilització de moltes. Els veïns diuen estar farts de viure amb por i anuncien que es coordinaran per organitzar un seguit de manifestacions per evidenciar el problema d’inseguretat que, ara per ara, pateixen al barri. “Tornarem a tallar la Diagonal i la ronda del Litoral, si cal”, han afirmat.

Consideren que el barri necessita un pla d’habitatge per identificar els propietaris dels habitatges buits, molts dels quals, apunten, són d’entitats bancàries. Teresa Pardo, de l’Associació de Veïns del Maresme, creu que així “es pot posar fi a l’origen del problema, que són pisos del sovinteig controlats per la màfia“.

Denuncien “promeses polítiques buides”

Els veïns protestants també han denunciat falta de “pressió policial” contra la delinqüència i “promeses polítiques buides“. Afegeixen que el govern municipal ha fet del barri del Besòs i el Maresme “el traster de la delinqüència“.