(ACN) El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha demanat “prudència” a l’hora de relaxar les restriccions perquè les xifres de contagis encara són “de magnituds esfereïdores”. Tot i això, ha reiterat que, proporcionalment, hi ha molts menys casos greus.

D’altra banda, Trilla creu que la població més vulnerable “probablement” s’haurà de vacunar anualment contra la covid-19. En una entrevista al 324, Trilla ha dit que els ciutadans amb més risc podrien haver de rebre un “reforç anual” de la vacuna, probablement combinat amb una injecció contra la grip, mentre que per a la població general aquesta opció “no seria necessària”.

Encara no es pot parlar d’endèmia

Trilla també ha dit que, “de moment, seguim en plena pandèmia”, i no en una situació normalitzada o “d’endèmia”, en què la covid-19 es pugui considerar com una grip o un refredat. Segons ell, de fet, parlar d’endèmia al final de la sisena onada seria “precipitat”.

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic ha defensat que la tercera dosi per a la població general és recomanable tenint en compte els nivells actuals de contagi, ja que pot ajudar a “reforçar els anticossos”, com “un nou entrenament”.