banc de sang 2022

La Marató de Donants de Sang, que s’ha dut a terme del 8 al 15 de gener, ha obtingut més de 8.500 donacions. Tot i que l’objectiu era el d’aconseguir 10.000 donacions durant aquesta campanya, la sisena onada de la covid-19, però, ha impactat de manera negativa en les donacions i les ha reduïdes un 10 %. Les restriccions i l’augment de contagis a causa de la variant òmicron han provocat moltes anul·lacions, sobretot de persones que tenien cita per donar sang i que han estat positives o contacte directe d’un positiu.

Tot i no haver assolit l’objectiu, des del Banc de Sang i Teixits es mostren satisfets amb la xifra de donacions aconseguida i són conscients de la situació epidemiològica en la que s’ha dut a terme aquesta Marató. Tot i això, recorden que les donacions de sang “continuen sent necessàries cada dia, més enllà de la Marató”, per això fan una crida a seguir-ne donant. Recorden que, ara per ara, disposen de reserves de sang per assegurar les necessitats dels hospitals dels set propers dies, quan la xifra òptima són entre vuit i nou dies.

865 donants nous

Un altre dels objectius d’aquesta campanya era la d’aconseguir donants nous. Per això, des del Banc de Sang i Teixits es va impulsar una campanya a través de diversos “influencers” com Long Li Xue, Berta Aroca o Rustem. Durant aquesta Marató han aconseguit 865 donants nous.

Requisits per poder ser donant

Per poder participar en aquesta i altres campanyes de donació de sang, només calen tres requisits: tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i, en el cas d’haver passat la covid, haver donat negatiu com a mínim 28 dies abans de la donació.