reguen placa macba

La inseguretat es consolida com el primer problema de Barcelona, segons el Baròmetre semestral de l’Ajuntament. Per setena vegada consecutiva (des del desembre del 2018) se situa en el primer lloc del rànquing de preocupacions i puja més de sis punts respecte de l’última enquesta. Com a novetat, en segon lloc apareix la neteja, que en el Baròmetre del juliol estava en cinquè lloc.

  • Inseguretat (20,8)
  • Neteja (11,8)
  • Accés a l’habitatge (6,5)
  • Gestió política municipal (5,6)
  • Atur i condicions de treball (5,5)

L’accés a l’habitatge es manté en tercer lloc, tot i que perd gairebé dos punts. També perd percentatge la gestió política municipal, que en l’última enquesta es va situar en segona posició. L’atur i les condicions de treball, que històricament havia liderat el rànquing, va perdent pistonada i ja és el cinquè problema.

El govern minimitza els dos problemes

El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha tret rellevància als dos principals problemes que se situen en primer lloc del rànquing. Pel que fa a la inseguretat, ha explicat que les dades delinqüencials estan per sota de les del 2019 i, per tant, ha vinculat el repunt a “una percepció”. Pel que fa a la neteja, Martí ha dit que ha pujat perquè “és un tema que se’n parla molt” i ha recordat el pla Cuidem Barcelona per millorar la neteja de la ciutat.