Els Mossos d’Esquadra han rebut un avís a quarts de tres de la tarda en què s’alertava que hi havia dues persones ferides per arma de foc. El cos policial ha pogut identificar el presumpte autor dels fets, que en un inici semblava que s’havia atrinxerat en un immoble del carrer del Maresme amb Pere IV, al districte de Sant Martí. Cap a les 20 h, però, els Mossos han informat que, un cop han pogut accedir a l’immoble, han comprovat que era buit i que l’autor dels fets hauria fugit. La policia catalana continua la recerca de l’home i han ampliat el dispositiu a altres zones.

En el desplegament policial per intervenir-hi hi ha participat el Grup Especial d’Intervenció (GEI) dels Mossos d’Esquadra, ARRO i seguretat ciutadana. A més, un helicòpter ha sobrevolat la zona.

Els dos ferits estan en estat greu. Un d’ells és un home de 32 anys que està ingressat a l’Hospital de Sant Pau i el segon és a l’Hospital del Mar.

Agents dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques, al passatge de Foret

Els veïns confinats a casa: “Tenim por”

Els Mossos d’Esquadra han acordonat la zona i durant bona part de la tarda només han permès el pas d’aquelles persones que acreditaven ser veïns. betevé ha pogut parlar amb algunes de les persones afectades que han explicat que el seu és un barri tranquil i que “sentien por” per tot el que estava succeint. Algunes de les persones que viuen en aquest passatge han pogut presenciar el tiroteig des dels domicilis. De fet, els veïns han passat bona part de la tarda confinats a casa per precaució.

L’últim tiroteig, a la Mina

El darrer tiroteig a l’àrea de Barcelona es va produir el 19 de novembre al barri de la Mina, de Sant Adrià de Besòs. En aquella ocasió un home va resultar ferit de bala i va ser traslladat en estat crític a l’Hospital de Can Ruti. Un mes abans, el 16 d’octubre, hi va haver un altre incident amb armes de foc a Nou Barris, en què cinc persones es van esbatussar i una d’elles va disparar sense que hi hagués ferits. I també a l’octubre, el dia 4, un home va ser ferit de bala al peu al barri de Santa Caterina. Abans d’això, les baralles anteriors amb pistoles van ser al setembre, amb pocs dies de diferència, al barri de la Mina. La primera, el 8 de setembre, va acabar amb una persona ferida al braç i la segona, el dia 12, no va deixar ferits, però es van localitzar diversos casquets de bala a terra.