Apunyalament carrer de la bordeta hostafrancs

Els Mossos d’Esquadra han reduït amb una pistola Taser un noi després de presumptament apunyalar el seu pare amb un ganivet en un pis de la carretera de la Bordeta, a tocar de la plaça de Joan Corrades, al barri d’Hostafrancs de Barcelona. El succés, que ha avançat la periodista Anna Punsí, ha succeït pels volts de les 14.20 h d’aquest diumenge, quan la policia catalana ha rebut l’avís. Els agents que s’han traslladat fins a l’immoble asseguren que han hagut d’emprar la tècnica de la pistola elèctrica perquè el jove, que ha estat traslladat a l’hospital per un possible problema de salut mental, encara duia el ganivet a la mà.

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha traslladat el presumpte agressor a l’Hospital Clínic on, segons han apuntat fonts policials a betevé, rebrà tractament psiquiàtric. La víctima de l’apunyalament té ferides lleus i també ha estat traslladada a l’Hospital Clínic.

Controvèrsies entorn de l’ús de la Taser

Des del mes de febrer del 2019, totes les comissaries de Mossos d’Esquadra de la ciutat disposen d’una pistola elèctrica, més coneguda com a Taser. L’ús d’aquesta arma ha generat molta controvèrsia des de l’inici. El seu ús va lligat a dos altres instruments: una càmera unipersonal que l’agent que la fa servir du al pit —sobre l’uniforme— i que comença a gravar l’actuació dos minuts abans i un desfibril·lador automàtic que hi ha d’haver dins el vehicle policial.

Tot i això, algunes entitats com Irídia consideren que el seu ús és massa arriscat. Defensen aquesta idea perquè l’agent que fa servir la pistola no pot conèixer si la persona immobilitzada presenta algun risc a les descàrregues elèctriques, com per exemple tenir una cardiopatia o estar embarassada. El sindicats policials, per contra, defensen l’ús de la Taser, per “evitar l’ús de l’arma de foc”. De fet, altres cossos policials, com per exemple la Guàrdia Urbana de Barcelona, estan a favor de poder-les fer servir.