Protecció Civil no amaga la preocupació per l’allau de desplaçaments que, previsiblement, es produiran aquest cap de setmana. En una entrevista a betevé, la sotsdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil, Imma Soler, és taxativa: “Ens hi juguem molt”. Assegura que l’administració és la responsable de posar les mesures per evitar els contagis, però que l’actitud de la ciutadania “és fonamental”.

Reclama no crear “grups bombolla nous”

Soler recorda que “encara estem en una situació epidemiològica complicada“, i que només està prevista la mobilitat fora de la comarca amb la bombolla de convivència. Un cop a la destinació escollida, recorda, “és molt important que ens mantinguem en aquest grup bombolla” i no anem a una casa amb una bombolla diferent. “Si fem això estaríem creant un grup bombolla nou“, alerta, i això “és el que la normativa diu que no hem de fer”.

Extremar les precaucions en les trobades

En cas de fer algun contacte “puntual” amb persones que no són de la pròpia bombolla, la sotsdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil recorda que s’ha de fer amb grups limitats, d’un màxim de sis persones i aplicant totes les mesures preventives (mascareta, distància, ventilació). “La confiança de trobar-nos amb persones properes com la família o els amics el virus no la coneix”, recorda. Soler creu que cal tenir clar que la forma de fer les coses ara no pot ser igual que abans de la pandèmia.

Sàmper : “La mobilitat no és el problema”

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, també insisteix en la necessitat de no barrejar grups bombolla durant els desplaçaments. “La mobilitat no és el problema”, assegura. Recalca que el que cal és minimitzar la interacció social. “Si anem a qualsevol lloc i som capaços de fer el mateix que hem de fer aquí no passarà res”, assegura.