Oriol Pujol

(ACN) La Junta de Tractament del Centre Penitenciari de Brians 2 ha aprovat per unanimitat una proposta de classificació en tercer grau per a l’exsecretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Oriol PujolVa ingressar voluntàriament a la presó el 17 de gener passat per complir condemna pel cas de les ITV. La llei preveu proposar el tercer grau després de dos mesos com a màxim d’observació. Ara, el Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima estudiarà la proposta.

El tercer grau suposa la sortida de l’intern durant el dia per treballar o fer activitats formatives o de tractament encaminades a la seva reinserció. Torna a la presó a dormir. Al centre penitenciari també li fan entrevistes de seguiment i els controls que calguin. Ha de ser-hi un mínim de vuit hores. El cap de setmana pot marxar a casa. La classificació en tercer grau també implica el trasllat de l’intern des d’un centre de règim ordinari a un de règim obert.

A falta de la decisió de la Secretaria de Mesures Penals, Pujol continua ingressat al mòdul 7 de Brians 2, que funciona amb el sistema de participació i convivència.

Condemna per tràfic d’influències, suborn i falsedat documental

Fa dos mesos que Oriol Pujol està a la presó, després que l’Audiència de Barcelona n’ordenés la reclusió immediata a principis d’any. Mesos abans, Pujol va acceptar la condemna per haver cobrat comissions irregulars en el cas de les ITV. Se’l va acusar de tràfic d’influències, suborn i falsedat documental.

Oriol Pujol Ferrussola declarant